Closing the loop: instrumenting your .NET applications with OpenTelemetry

Je bouwt het, runt het en het is van jou. Weten hoe je applicatie zich gedraagt, is eenvoudig in je eigen ontwikkelomgeving, omdat je daar betere debugging opties hebt. Het wordt ingewikkelder als je in productie draait. Het verkrijgen van feedback van uw applicatie en het leren van het gedrag ervan is essentieel om de DevOps-feedbackloop te sluiten.

In deze sessie leer je wat er nodig is om je .NET-applicatie te voorzien van betere en meer volledige terugkoppeling in elke fase van de levenscyclus. We beginnen met het bekijken van de verschillende manieren om logboekregistratie, tracering en metrische gegevens toe te voegen met behulp van de ingebouwde .NET-bibliotheken. We gebruiken de telemetriegegevens uit je ontwikkelomgeving met OpenTelemetry; Geen cloud nodig. Vervolgens behandelen we het productiescenario en zien we hoe je Azure kunt benutten met Application Insights en Azure Monitor.

Aan het einde van uw sessie weet je goed hoe je de juiste instrumentatie kunt toevoegen met OpenTelemetry en hoe je deze kunt gebruiken tijdens uw gehele ontwikkelingslevenscyclus.

Locatie: 2 - Big Bear Room Datum: 25 mei 2024 Tijd: 11:10 - 12:10 Alex Thissen Anne Meijer