Logging, instrumentation, dashboards en alerts – voor ontwikkelaars

DevOps betekend zo veel meer dan alleen het sneller en sneller deployen van nieuwe versies van je applicaties. Als team ben je plots ook (mede-)verantwoordelijk voor het monitoren van je software, het troubleshooten van issues en het reageren op feedback.

Misschien ben je overtuigd van een #NoOps aanpak of dit betekent dat je nauw moet samen werken met IT operators. Hoe dan ook, je zult meer moeten leren over onderwerpen als monitoring en logging.

In deze sessie deel ik wat ik geleerd heb over deze onderwerpen de afgelopen jaren. We onderzoeken wat monitoring en logging precies is, wat we zoal moeten monitoren aan een applicatie en hoe we dit kunnen doen op Azure.

In deze sessie zul je leren over de Azure Monitor en Application Insights en hoe je deze inzet vanuit een ASP.NET Core applicatie. Aan het einde van deze sessie weet je hoe je logs en metrics kan verzenden vanuit je applicatie en hoe je deze kan gebruiken voor het maken van Azure Dashboards en om te zorgen dat je een bericht krijgt als er iets mis is of mis dreigt te gaan.

Locatie: Seminarruimte 1 Datum: 25 januari 2020 Tijd: 14:35 - 15:35 Henry Been